Piața volantă din Soarelui s-a deschis deja. Acum se aprobă și înființarea ei!

volantă

La trei săptămâni de când a fost deschisă noua piață volantă din zona Soarelui, consilierii locali vor aproba și înființarea ei! Se va întâmpla, probabil, în viitorul plen. Urmează, peste vreo lună, și regulamentul de funcționare.

SC Piețe SA a deschis, în 26 septembrie, a doua piață volantă din Timișoara, pe strada Oglinzilor. Aceasta este situată chiar pe terenul pe care, în 2013, proaspăt instalat primar, Nicolae Robu voia să facă o nouă piață agroalimentară. Acolo exista deja o construcție, lăsată în paragină, demolată între timp. Piața volantă din zona Soarelui este deschisă în fiecare marți și joi. „După inaugurarea Târgului de Produse Tradiționale din Piața Traian și deschiderea pieței volante din zona Soarelui, vor urma, din această toamnă, și alte zone din municipiu unde timișorenii vor putea să își facă aprovizionarea directă de la producătorii agricoli”, spunea Ionuț Nasleu, directorul general al Piețe SA.

În 17 octombrie a fost generat și proiectul de hotărâre prin care se aprobă „înființarea Pieţei ţărăneşti de tip volantă în Municipiul Timişoara, zona Soarelui (strada Oglinzilor)”. Urmează, în termen de 30 de zile de la aprobarea acestui proiect, ca Piețe SA să prezinte consilierilor locali și regulamentul de funcționare pentru „volantă”. În acest moment, în Timișoara este funcțională și piața de la Stadion, prima de acest gen. În Piața Traian există, de asemenea, tot din luna septembrie, un așa-numit târg de produse tradiționale, unde oferta include mici și grătare preparate la fața locului.

About Post Author