Piață renovată în zona Soarelui. E „volanta” de trei zile pe săptămână

Piață

Piața volantă din zona Soarelui, deschisă încă înainte de a fi aprobată în CL, are o nouă înfățișare. Cei de la Piețe au amenajat și un spațiu acoperit destinat micilor producători.

SC Piețe SA a deschis, în 26 septembrie, o piață volantă pe strada Oglinzilor. Aceasta este situată pe terenul pe care, în 2013, proaspăt instalat primar, Nicolae Robu voia să facă o nouă piață agroalimentară. Acolo exista deja o construcție lăsată în paragină și demolată între timp. Inițial, Piața volantă din zona Soarelui ar fi trebuit să fie deschisă în fiecare marți și joi. S-a decis însă ca ea să funcționeze și sâmbăta. Înființarea pieței a fost votată în CL la trei săptămâni de la deschidere, iar în ultimul plen a fost aprobat și un regulament de funcționare pentru acest tip de piețe. Potrivit acestuia, comercianții pot fi amendați dacă vâd produse din import sau care nu sunt cuprinse în obiectul de activitate al pieței sau dacă pun marfa direct pe carosabil. Ei trebuie, de asemenea, să nu folosească pavilioane sau umbrele murdare și nu au voie să-și rezerve locurile de vânzare cu paleți, remorci sau autoturisme uzate. Amenzile vor fi date de Poliția Locală, în regulament nefiind trecută valoarea lor.

Între timp, cei de la Piețe SA anunță că au terminat și lucrările de amenajare de pe strada Oglinzilor. „Dragi timișoreni, piața volantă din Zona Soarelui are o înfățișare nouă, odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a unui spațiu acoperit, care cuprinde 12 locuri, destinate exclusiv producătorilor locali”, transmit reprezentanții societății. Practic, s-a dat cu vopsea pe structura metalică și a fost montată o copertină care a costat aproape 5.000 de euro.

În acest moment, în Timișoara este funcțională și Piața volantă de la Stadion, prima de acest gen. În Piața Traian există, tot din luna septembrie, un așa-numit târg de produse tradiționale, unde oferta include mici și grătare preparate la fața locului.

About Post Author