17 ianuarie 2021

Piața Iosefin e deschisă sâmbătă, dar de luni se închide. Rămân celelalte, inclusiv volantele

piata iosefin

Toate piețele din Timișoara vor fi deschise sâmbătă, 7 noiembrie, însă de luni lucrurile se schimbă. Piața Iosefin se va închide, la fel ca halele separate de carne-lactate. Șeful de la Piețe spune că așteaptă să vadă documentul oficial și vrea să le caute producătorilor afectați alte locuri.

Autoritățile de la București au decis că de luni, 9 noiembrie, se pune lacătul pe piețele aflate în hale închise. Hotărârea CNSU spune că „se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor”. Pot rămâne însă deschise piețele agroalimentare „ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitare”.

„A rezultat că piețele închise, spre deosebire de supermarketuri unde regulile sunt respectate cu strictețe, în piețe (…) se transmite mai ușor. Am păstrat piețele deschise. Mai mult, primăriile pot să organizeze piețe volante pentru a permite desfacerea produselor de către producătorii agricoli”, a explicat, vineri, premierul Ludovic Orban, citat de news.ro.

„O să încerc să îi relochez în alte piețe”

În aceste condiții, la Timișoara trebuie închise Piața Iosefin. Teoretic, în aceeași situație ar trebuie să fie și halele de lactate – carne din celelalte piețe. Acestea funcționează în clădiri separate, închise.

„Vreau ca toți producătorii să poată să își vândă marfa, indiferent de repercusiuni. O să găsesc soluții și pentru comercianții din Iosefin. Mulți dintre ei, poate majoritatea, au luat credite, au băgat bani într-o cultură pe care acum pot să o vândă, respectiv varză. Nu poți să falimentezi niște oameni. Nu cred că un specialist poate să ne convingă că în supermarketuri virusul se propagă mai puțin decât în piețe. O să încerc să îi relochez în alte piețe (…) Din punctul meu de vedere, Iosefin este singura închisă. Halele de carne sunt închise pentru că este nevoie de măsuri igienico-sanitare. Vom anunța soluțiile după ce va apărea în Monitorul Oficial”, afirmă Ionuț Nasleu, directorul SC Piețe SA.

Cele două piețe volante vor rămâne deschise. Este vorba despre cea de la stadion, miercuri și sâmbătă, și cea din zona Soarelui, marți și vineri. „Dacă se impune, vom deschide noi piețe volante. Dacă legea îmi va permite, îi voi scoate acolo pe cei din Iosefin”, mai spune Nasleu. Primarul Dominic Fritz i-a cerut acestuia demisia, dar șeful de la Piețe a răspuns că nu intenționează să facă un astfel de gest.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: