22 ianuarie 2021

Petru Roman, primarul din Deta, respins de conducerea PNL. Locul șase devine locul patru

petru roman

Primarul din Deta, Petru Roman, nu va putea candida la alegerile parlamentare. Biroul Permanent Național al PNL nu l-a validat, așa că lista liberalilor din Timiș a fost modificată. Roman are probleme de incompatibilitate și nu e clar nici dacă mandatul său de primar va fi validat.

Listele de candidați pentru alegerile parlamentare au fost definitivate duminică seară de Biroul Permanent Național al PNL. În Timiș, Petru Roman, propunerea de pe locul patru la Camera Deputaților, a fost scos de pe listă.

„BPN a restabilit lista inițială pe care am propus-o organizației județene, Petru Roman fiind înlocuit, date fiind criteriile de integritate. Petru Roman a fost votat în forul primarilor drept candidat pentru Parlamentul României, pentru locul 4. Colegii care și-au exprimat această opțiune, nu aveau, cel mai probabil, toate informațiile necesare. De astăzi, PNL Timiș are o listă definitivă de candidați. Consider că avem o îmbinare perfectă de experiență și tinerețe pe listele pentru Senat și Camera Deputaților”, a declarat președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica.

Vineri, 16 octombrie, întrebat despre problemele de incompatibilitate ale lui Roman, Nica spunea că nu are cunoștință despre așa ceva. „Eu nu știu ca domnul Roman să nu poată să mai ocupe o funcție de demnitate publică. Ne-a informat că a câștigat toate procesele, atât cu Prefectura, când a fost vorba de exercitarea mandatului, cât și cu PSD, când a candidat pentru un nou mandat (…) Nu dețin informațiile care să certifice că nu ar putea să candideze la Parlamentul României”, afirma șeful interimar al PNL Timiș.

Ciprian Bogdan, „sărit” din schemă

În locul lui Petru Roman a fost trecut în listă Claudiu Chira, vicepreședinte TNL la nivel național. Acesta se afla inițial pe locul șase. Acum a trecut pe patru, în timp ce pe cinci a rămas Ciprian Bogdan. „Cu Claudiu Chira lucrez de aproape doi ani, fiind directorul Societății de Administrare a Domeniului Public și Privat din Dudeștii Noi”, mai spune Nica.

Așadar, candidații pe care PNL Timiș îi propune, pe locuri elibile, pentru alegerile parlamentare sunt, la Camera Deputaților, Marilen Gabriel Pirtea, Ben Oni Ardelean, Cosmin Șandru și Claudiu Chira, iar la Senat, Alina Gorghiu și Ionuț Gaiță.

Petru Roman a câștigat al patrulea mandat de primar

Roman a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate în 2015. în 2016, el a fost trimis în judecată pentru conflict de interese în formă continuată. Raportul de evaluare al ANI a rămas definitiv printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție din noiembrie 2018. Petru Roman nu poate ocupa o funcție publică timp de trei ani de la încetarea mandatului.

În 27 septembrie, Petru Roman a câștigat din nou alegerile în Deta, dar mandatul său nu a fost validat încă la judecătorie. Acest lucru ar trebui să se întâmple în următoarea săptămână.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: