8 iulie 2020

Petru Ilieșu lansează „Oameni care nu există”. Happening în Piața Unirii

petru ilieșu

O poveste interesantă se va scrie joi seară, în Piața Unirii. Ea pleacă de la o altă poveste, cea a vieților unor oameni care nu există. Va fi lansarea celui mai recent volum semnat Petru Ilieșu și va ieși din tiparele clasice ale unui astfel de eveniment.

Volumul „Oameni care nu există”, al lui Petru Ilieșu, va fi lansat oficial, joi, 2 iulie, la ora 19, în Piața Unirii. Vorbim despre aproape 500 de pagini de eseuri și interviuri, care desenează, fără retușuri, o lume dureroasă. E o carte depre „îngeri căzuți, emigrație, cerșetorie, adicții, sinucidere, ipocrizie, utopie, confesiuni și stări de criză, panorama străzii și incursiuni într-un sistem social în suferință”.

Happeningul din Piața Unirii este conceput de Petru Ilieșu și regizat de Kocsàrdi Levente. Performerii vor fi Kocsàrdi Levente, Oana Elena Antonovici, Roxi Orz, Sarolta Vass și Cătălin Sidorov, alături de rezidenți ai comunității Fundația Timișoara ’89. Evenimentul este organizat de Editura Planetarium, la care a apărut volumul, Fundația Timișoara ’89, Galeria Arhipelag și Asociația Culturală Arte Factum.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: