Peste un milion de teste Covid făcute în Timiș, de la începutul pandemiei

teste

În județul Timiș au fost făcute, până acum, peste un milion de teste pentru determinarea infecției cu virusul SARS-COV-2. Aproape două treimi dintre acestea sunt teste RT-PCR. În România, Timișul are cea mai extinsă testare, raportat la populație.

„La finele anului 2021, în județul Timiș a fost depășit pragul de un milion de teste pentru determinarea infecției cu virusul SARS-COV-2. Dintre acestea, un procent de 77,2% îl constituie testele RT-PCR. Acest rezultat reprezintă dovada colaborării și implicării personalului medical din cadrul instituțiilor sanitare, care a susținut în toată această perioadă activitatea de testare”, anunță DSP Timiș.

În Timiș sunt, în acest moment, 19 laboratoare în care se fac teste pentru determinarea infecției cu coronavirus. În perioada sărbătorilor, acestea au asigurat, prin rotație, continuitatea testării. „Județul Timiș este recunoscut ca având cea mai extinsă testare raportat la populație”, mai precizează cei de la DSP.

De la începutul pandemiei, în Timiș au fost confirmate 88.390 de cazuri de Covid. Luni, 3 ianuarie, rata de infectare pe județ era de 0,85 / 1.000 de locuitori, în ușoară creștere de câteva zile. Sunt trei comune cu rată de peste 3 – Bogda, Livezile și Foeni, respectiv două cu peste 2 – Birda și Criciova. În Timișoara, acest indice a ajuns la 1,13. În ultimele 25 de ore, în Timiș au fost făcute 1.068 de teste, fiind confirmate 68 de cazuri noi.

În România au fost făcute, până acum, peste 11 milioane de teste RT-PCR și peste 6 milioane de teste rapide.