Peste 9,4 milioane de lei de la guvern, pentru cărbunele „ars” de Colterm

colterm

foto: Arhivă

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a aprobat repartizarea ultimei tranșe către bugetele locale din 17 UAT-uri, din schema de sprijin pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică pentru sezonul rece 2022/2023. Este vorba despre peste 92,7 milioane de lei, din care aproape jumătate doar pentru Craiova.

Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune, biomasă sau gaze naturale, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale”, transmite Ministerul Dezvoltării.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Craiova, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Iași, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Timișoara și Râmnicu Vâlcea, orașele Nehoiu, Întorsura Buzăului, Horezu, precum și comuna Tașca.

„Cu această ultimă tranșă, Ministerul Dezvoltării a repartizat întreaga sumă de 250 de milioane de lei aferentă programului de sprijin aprobat de guvern pentru unitățile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcționale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică. MDLPA a decontat unităților administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziția de cărbune, păcură, biomasă sau gaze naturale (inclusiv TVA), în perioada octombrie 2022 – martie 2023, de către producătorul de energie termică”, precizează aceeași sursă.

Primăria Timișoara primește, pentru Colterm, 9,47 milioane de lei.

About Post Author