Peste 80 de migranți, ascunși într-o casă de lângă Gara de Nord / FOTO

migranți

sursa foto: Poliția Locală Timișoara

Peste 80 de migranți care locuiau ilegal la doi pași de Gara de Nord au fost găsiți în timpul unei razii organizate de Poliția Locală. Jumătate din ei nu aveau acte legale, iar ceilalți ar fi trebuit să se afle în alte localități.

Zona Gării de Nord este, în continuare, preferată de migranții care ajung la Timișoara mai mult sau mai puțin legal. Demonstrează asta o razie organizată marți de Poliția Locală și la care au participat și reprezentanți ai Poliției Municipiului Timișoara, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră.

În clădirea Elba de pe strada Gării au fost identificați 84 de migranți, din care 40 nu dețineau niciun fel de documente. Aceștia din urmă au fost preluați de polțiiștii de frontieră. Ceilalți aveau documente eliberate de centre din Galați, Șomcuta, Suceava etc. Migranții provin din țări precum India, Pakistan, Bangladesh sau Afganistan.

Numărul migranților ilegali găsiți în Timișoara în 2022 pare totuși mai mic decât în anii precedenți. Potrivit Poliției Locale, cu tot cu cei 84 de oameni depistați marți, în total au fost ridicați de pe străzi, de la începutul anului, în jur de 150 de migranți.

About Post Author