Peste 215.000 de euro, „securizarea” juridică a Colterm. Se ocupă o firmă româno-austriacă

Șase oferte a primit Primăria Timișoara, pentru contractul de asistență juridică, destinat Colterm. Achiziționarea acestora a fost aprobată prin CL în martie, iar câștigătorul a fost ales într-o lună și jumătate. Este vorba de biroul din București al unei cunoscute case de avocatură din Viena.

colterm

În 29 aprilie a fost semnat procesul verbal de declarare a ofertei câștigătoare și atribuire a „contractului de servicii de asistență juridică, consultanță juridică și de reprezentare în fața instanțelor judecătorești și a altor autorități juridice și administrative”. Primăria Timișoara a primit șase oferte pentru acest contract: asocierea SCPA Stănilă și Asociații – SCPA Maier, Ciucur și Asociații, Schönherr și Asociații SCA, Filip SCA, SCA Galu & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen SCA și Dentons Europe Zizzi-Caradja și Asociații SPRL.

Prețurile oferite pe oră au fost cuprinse între 210 și 750 lei. Comisia de evaluare, formată din viceprimarul Ruben Lațcău – președinte, administratorul public Matei Creiveanu, Steliana Stanciu, directorul Direcției Economice, și Mihaela Dumitru, șeful Biroului Contencios, a ales oferta făcută de Schönherr și Asociații SCA. Aceasta a fost pe primul loc în „clasamentul rezultat după aplicarea criteriului de atribuire «calitate / preț» și verificarea documentelor suport aferente probării informațiilor prezentate”. Suma totală este 1,06 milioane de lei, fără TVA.

„E nevoie de o echipă profesionistă” pentru Colterm

În 16 martie, consilierii locali aprobau „achiziția serviciilor juridice având ca obiect securizarea patrimoniului Colterm SA și aducerea lui în patrimoniul Municipiului Timișoara acolo unde este cazul; continuarea serviciului public de furnizare a agentului termic pe raza Municipiului Timișoara; analizarea bugetului Municipiului Timișoara raportat la datoriile Colterm SA”.

„Considerăm că e nevoie de o echipă profesionistă pentru a ne ajuta de a securiza patrimoniul și de a desface acest nod gordian ce este situația la Colterm”, explica, în plen, primarul Dominic Fritz.

Practic, PMT va plăti, de la bugetul local, peste 215.000 de euro, pentru ca societatea de termoficare să poată respira cât de cât, în perioada următoare. Asta, după ce anunțase că ea va fi salvată printr-un concordat preventiv, dar contractarea unei firme care să se și ocupe de așa ceva a eșuat. Procedura nu a fost reluată.

Cine e Schönherr și Asociații

Schönherr și Asociații SCA și-a început operațiunile în București în 1996. „Deschiderea biroului în București a fost influențată de intrarea pe piața din România a clienților tradiționali ai biroului Schönherr din Viena, în perioada 1996 – 1998 (…) Schönherr și Asociații SCA acordă asistență juridică în principalele domenii ale dreptului afacerilor, axându-se pe drept corporatist/achiziții & fuziuni, finanțe & bănci, tranzacții imobiliare, dreptul concurenței, litigii & arbitraj”, sună descrierea companiei.

Compania are birouri în 15 țări și a fost desemnată, săptămâna trecută, „firma de avocatură a anului în Austria”, pentru al treilea an la rând.