Peste 2 milioane de lei, pentru documentația de la drumul de legătură dintre aeroport și A1

aeroport

Bani în plus pentru viitorul drum de legătură între aeroport și A1, realizat de CJ Timiș. În săptămânile următoare va fi scos la licitație, la pachet, contractul pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic.

Viitoara șosea de legătură de la aeroport la nodul de descărcare pe A1, de la Remetea Mare, mai face un pas înainte. E drept, unul încă… scriptic, dar care pregătește terenul pentru viitoarea licitație de proiect tehnic. CJ Timiș a alocat, în ultima ședință, 1,6 milioane de lei, pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și exproprierile necesare realizării investiției. Inițial, pentru anul 2020, suma prevăzută în bugetul instituției era de 450.000 lei.

„Vrem să realizăm o legătură directă, pe patru benzi, între aeroport și A1. Suntem deja în linie dreaptă cu extinderea la patru benzi a șoselei dintre aeroport și centură, pe care o vom inaugura în primăvară. Planul nostru este ca de la centură până la nodul A1 să avem un drum de patru benzi, un fel de centură ocolitoare pentru Remetea Mare și Ghiroda. Se va economisi timp, combustibil și vom elibera cele două localități de o bună parte din trafic”, explică președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Șoseaua va avea o lungime de aproximativ 8 km și va pleca de la intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova). Punctul terminus este intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1. Suma necesară realizării investiției este estimată la 18 milioane euro, cu TVA. În săptămânile următoare, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor fi scoase la licitație.