Peste 120 de mașini și o sumă mare de bani, ridicate după 21 de percheziții / FOTO

mașini

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au făcut miercuri 21 de percheziții în București, Arad, Timișoara și comunele Săcălaz, Giroc și Moșnița Nouă. Totul, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

„Începând cu anul 2021 și până în prezent, prin intermediul unor societăți comerciale, ar fi fost efectuate achiziții intracomunitare de autoturisme rulate din țări ale Uniunii Europene, cu preponderență din Franța. Acestea ar fi fost comercializate, ulterior, pe teritoriul României, fără înregistrarea tranzacțiilor în evidența contabilă a societăților, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor aferente către bugetul de stat. Investigațiile vizează două persoane fizice și patru persoane juridice”, a transmis IPJ Timiș.

În urma perchezițiilor a fost ridicată o advărată „comoară”: 121 de autoturisme, 33 de telefoane mobile, 9 laptopuri, un desktop, două tablete, un server, tri DVR, 1,9 kilogram tutun mărunțit, două arme, din care una letală – calibru 7.65 mm proveniență Spania și una neletală, supusă autorizării de calibru 8 mm, 60 de cartușe de vânătoare, 38 de cartușe neletale și 6 cartușe letale, documente contabile și referitoare la achiziționarea, transportul și înstrăinarea mai multor autoturisme, plăcuțe cu număr de înmatriculare franceze. În plus, au fost găsiți 84.300 de lei și aproape 141.000 euro.

Au fost dus la audieri la IPJ Timiș șapte persoane.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, ai Poliției Municipiului Timișoara și ai Serviciului Criminalistic, precum și inspectorilor din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva și ai Direcției Regionale a Vămilor Timișoara.

About Post Author