Peste 1.800 tone de material antiderapant pe drumurile naționale și autostrăzile din vest

antiderapant

Vestul României este sub atenționare meteo până miercuri dimineață. Se anunță ninsori, vânt și polei, astfel că drumarii trebuie să intervină intens pe șosele, pentru a le face practicabile. În ultima noapte, cei de la DRDP au împrăștiat peste 1.800 tone de material antiderapant.

„Aproape 1.800 de tone de material antiderapant și 5,9 de tone de clorură de calciu au fost răspândite în cursul nopții pe drumurile naționale și autostrăzile din vest. Au acționat 178 de autoutilaje: în Caraș-Severin (48), Timiș (37), Arad (36) și Hunedoara (19), respectiv 36 pe autostrăzile A1, A11 și DN 7G”, transmite DRDP Timișoara.

Carosabilul este umed pe toată raza de activitate a DRDP Timișoara. Pe unele drumuri, zăpada este îmbibată cu material antiderapant: DN 7A Obârșia Lotrului (VL) – Petroșani (HD), DN 57 Radima – Nicolinț (CS), DN 57B Oravița – Borlovenii Noi.

Avertizarea meteo pentru vestul României este în vigoare cel puțin până miercuri, 13 ianuarie, la ora 10. Ea vizează județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Bihor. În vestul țării se vor semnala precipitații, mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare. În sudul Banatului și în zonele de munte cantitățile de apă cumulate vor depăși local 15-25 l/mp. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în sudul Banatului și în zonele de munte.