24 ianuarie 2021

Pestă porcină la Remetea Mare. Zeci de porci vor fi omorâți

pestă porcină

Câteva zeci de porci vor fi omorâți la Remetea Mare, după ce într-o fermă din localitate a fost confirmată pesta porcină. Mai multe localități sunt în zona de supraveghere.

În Timiș a fost declarat un nou focar de pestă porcină africană, pe teritoriul localităţii Remetea Mare. „În urma examinării unor probe prelevate de la porci domestici proveniți din localitatea Remetea Mare, din cadrul unei exploatații, și trimise la Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București a fost confirmată boala”, a transmit Instituția Prefectului.

Au fost stabilite zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km în jurul focarului. Zona de protecție cuprinde localitatea Remetea Mare. Din zona de supraveghere fac parte Izvin, Recaș, Ianova, Giarmata, Giarmata Vii, Ghiroda, Bucovăț, Moșnița Veche, Moșnița Nouă, Bazoșu Nou, Albina, Dragșina și Bazoșu Vechi.

În ferma din Remetea Mare în care a fost confirmată boala vor fi omorâți 60 de porci. Pesta porcină africană nu afectează oamenii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: