Pericle, la Teatrul Maghiar. În regia unui britanic specialist în Shakespeare

pericle

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” pregătește premiera „Pericle” de William Shakespeare. Se lucrează intens sub conducerea lui Philip Parr, directorul artistic al Festivalului Internațional Shakespeare din York, și sub îndrumarea unei soliste de operă, profesor de tehnică vocală la Royal Academy of Dramatic Art.

Regizorul britanic Philip Parr și dramaturga Dálnoky Réka propun, la Timișoara, o citire actualizată a piesei „Pericle, prinț al Tironului” (tipărită în 1609), care va include și teme actuale precum migrația și traficul de persoane. Piesa a avut un parcurs neobișnuit, cu un succes fulminant la primele montări din epocă, deși nu a fost scrisă integral de William Shakespeare.

În aceste zile, trupa Teatrului Maghiar repetă cu Jane Streeton, profesor de tehnică vocală la Royal Academy of Dramatic Art, Royal Shakespeare Company și Juilliard. Colaborarea cu Jane Streeton aduce o nouă abordare pentru actorii tineri, care vor avea și partituri muzicale de interpretat. Streeton este solistă de operă și este invitată constant să lucreze cu actori în teatru și film. Compozițiile pentru spectacolul „Pericle” au fost scrise de Cári Tibor, cel mai activ compozitor de muzică de teatru din România. Coregrafia spectacolului va fi concepută de Anca Stoica.

Decorul și costumele vor fi create de Brian D. Hanlon, scenograf britanic și lector la Institutul de Arte Performative din Liverpool.

Din distribuție fac parte Aszalos Géza, Bandi András Zsolt, Balló Helga, Borbély B. Emília, Czüvek Loránd, Erdős Bálint, Éder Enikő, Hegyi Kincső, Jancsó Előd, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lajter Márkó Ernesztó, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnos András Csaba, Tar Mónika, Vajda Boróka și Vadász Bernadett.

Biletele pentru premiera care va avea loc în 8 martie și pentru spectacolul al doilea, din 9 marti, vor fi puse în vânzare în curând.

About Post Author