„Pericle”, de William Shakespeare, în premieră la Teatrul Maghiar. La finele săptămânii

pericle

Cu un spectacol care se joacă din decembrie și care deschide lista nominalizărilor la premiile UNITER, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” are o nouă premieră la finele săptămânii. Spectacolul „Pericle” de William Shakespeare e pus în scenă de o echipă condusă de britanicul Philip Parr.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” prezintă, în 8 și 9 martie, spectacolul „Pericle”, de William Shakespeare. Regizorul britanic Philip Parr, directorul artistic al Festivalului Internațional Shakespeare din York, și dramaturga Dálnoky Réka propun o citire actualizată a piesei „Pericle, prinț al Tironului”, tipărită în 1609. Piesa a avut un parcurs neobișnuit, cu un succes fulminant la primele montări din epocă, deși nu a fost scrisă integral de William Shakespeare.

Compozițiile pentru spectacolul „Pericle” au fost scrise de Cári Tibor, cel mai activ compozitor de muzică de teatru din România, și el nominalizat la premiile UNITER. Coregrafia spectacolului e semnată de Anca Stoica, iar decorul și costumele sunt create de Brian D. Hanlon, scenograf britanic și lector la Institutul de Arte Performative din Liverpool.

Trupa Teatrului Maghiar a repetat, pentru acest spectacol, atât cu Jane Streeton, profesor de tehnică vocală la Royal Academy of Dramatic Art, Royal Shakespeare Company și Juilliard, cât și cu fostul fotbalist Iosif Rotariu.

Din distribuție fac parte Aszalos Géza, Bandi András Zsolt, Balló Helga, Borbély B. Emília, Czüvek Loránd, Erdős Bálint, Éder Enikő, Hegyi Kincső, Jancsó Előd, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lajter Márkó Ernesztó, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnos András Csaba, Tar Mónika, Vajda Boróka și Vadász Bernadett.

Spectacolul va fi supratitrat în română și engleză, iar biletele pot fi cumpărate de AICI.

Teatrul Maghiar are două nominalizări la premiile UNITER, ambele pentru „1978”, în regia lui Tomi Janežič: pentru cel mai bun spectacol al anului 2023 și cea mai bună scenografie (autor Branko Hojnik).

About Post Author