Perdeaua forestieră, groapă de gunoi. 12 tone de deșeuri ridicate din zonă / FOTO

deșeuri

O acțiune de plantare de arbori în zona perdelei forestiere a Timișoarei a dus la o altă operațiune de amploare. Societatea de salubrizare a ridicat din arealul respectiv nu mai puțin de 12 tone de deșeuri aruncate la întâmplare de timișorenii certați cu bunul simț.

„12 tone de deșeuri au fost ridicate de lângă perdeaua verde a orașului. Primăria Timișoara, în colaborare cu parteneri din societatea civilă și instituții publice, a efectuat, luna aceasta, plantări la perdeaua verde. În același timp, s-au efectuat și acțiuni de salubrizare a zonei, fiind ridicate deșeurile abandonate ilegal pe domeniul public, în zona de nord a orașului”, a anunțat, marți, municipalitatea.

Obiectele ridicate sunt, în principal, deșeuri voluminoase, rezultate mai ales din amenajări interioare. Este vorba despre mobilă, covoare, gresie, obiecte sanitare, frunze, crengi, dar și moloz. În Timișoara sunt patru puncte de colectare gratuită, unde timișorenii pot preda deșeuri de acest tip. De anul trecut, pot fi predate gratuit aici și deșeuri din polistiren sau carton provenite din ambalaje ale unor obiecte voluminoase sau electrocasnice.

Unde sunt cele patru puncte de colectare, gestionate de Retim Ecologic SA

  • Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: orele 9 – 19, S: orele 8 – 16)
  • Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: orele 9 – 19, S: orele 8 – 16)
  • Str. A. Imbroane, nr. 70 (L-V: orele 9 – 19, S: orele 8 – 16)
  • Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (L-V: orele 9 – 17, S: orele 8 – 16)

About Post Author