Percheziții la Tarom. Lider de sindicat și mecanici, suspectați de delapidare

tarom

Procurorii DIICOT au făcut marți percheziții la compania Tarom. Ar fi vizați un lider de sindicat și mai mulți mecanici, care ar fi suspectați de delapidare.

Procurorii DIICOT, citați de surse ale presei centrale, au ajuns marți dimineață la compania Tarom. Ei au vrut să ridice mai multe documente de la Direcția Tehnică, într-o anchetă care vizează, spun aceleași surse, un lider de sindicat și mai mulți mecanici.

La începutul anului, premierul Viorica Dăncilă a trimis la Tarom Corpul de Control. Una dintre teme: modul în care compania a vândut, în 2018, două aeronave Airbus A310. Acestea au fost retrase din flotă în 2016. Ele au fost achiziționate de Armenia Airways Aircompany, care a plătit puțin sub 5,5 milioane de dolari. Vânzarea ar fi fost justificată prin aceea că pentru operaţionalizarea celor două aeronave, în vederea reluării zborurilor comerciale, Tarom ar fi trebuit să plătească aproximativ 26,5 milioane dolari, în doi ani.

Potrivit libertatea.ro, Direcția Tehnică a Tarom a fost subiectul mai multor rapoarte guvernamentale care au descoperit o serie de nereguli. Printre acestea, abateri disciplinare, foarte multe concedii medicale, multe absențe de la locul de muncă sau mușamalizarea unor incidente care ar fi putut să pună în pericol viața pasagerilor.

About Post Author