Percheziții în Timiș și alte patru județe. La traficanți de droguri și migranți / VIDEO

percheziții

Procurorii de la DIICOT Arad, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară de la SCCO Arad şi poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Timişoara şi Oradea, au făcut, miercuri dimineață, aproape 40 de percheziții în județele Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin. A fost vizată p rețea de traficanți de migranți și droguri.

Oamenii legii au descins miercuri dimineață la 37 de adrese din județele Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin.

„În luna august 2021, pe raza judeţului Timiş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care a acționat până în prezent în zona de vest a României cu scopul de a săvârși infracţiunea de trafic de migranţi. Membrii grupului au racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, și care se adăposteau pe raza judeţului Timiş, în special în Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria. Migranții erau preluați din Timișoara şi transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat cu Ungaria, pe raza judeţului Arad. Ulterior, aceștia erau călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a migranţilor fiind Austria şi Germania”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Vindeau și droguri

În plus, de la începutul anului, o parte din membrii rețelei și-ar fi diversificat activitatea infracțională. Ei ar fi deţinut şi vândut droguri de mare risc (cocaină şi amfetamină) și droguri de risc (canabis), în judeţele Arad, Timiş și Caraş-Severin.

La sediul DIICOT Arad vor fi duse la audieri 44 de persoane. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontierā Timişoara, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Sectorul Poliţiei de Frontierā Deta, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărșand, B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Iași, S.C.C.O. Caraș Severin și Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad și Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.