Pepiniera – 1306 mai stă o săptămână. A fost vizitată de peste 180.000 oameni

pepiniera

sursa foto: Facebook / OAR / Filiala Timiş

Controversata structură metalică din Piața Victoriei va fi demolată la începutul lunii noiembrie. Acesta a fost de la bun început planul gândit de OAR / Filiala Timiş. Sunt, așadar, ultimele zile în car puteți profita de panorama asupra centrului orașului.

„Ultimele zile în care mai puteți urca în pepinieră. Din 6 noiembrie începe demontarea.
Peste 180.000 de vizitatori, sute de mii de poze instagramabile și un an de dezbateri care ne-au provocat și îmbogățit comunitatea. Bucuros de acest bilanț”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Controversata Pepiniera – 1306 este un proiect creat de Mayo Architects din Barcelona. Valoarea finanțării acordate de Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte, este de 1,74 milioane de lei, aproximativ 350.000 euro. Acestor bani li se adaugă alte sume, neprecizate, provenite din partea unor sponsori. Suma include costul schelei propriu-zise, bugetul proiectului, cu onorarii ale colaboratorilor și echipei de proiect, managementul programului, identitate vizuală, comunicare și întreținere. Detractorii proiectului susțin că banii au fost efectiv aruncați pe fereastră, pentru ceva de care orașul nu avea nevoie.

„26 de metri de arbori, arbuști, specii cățărătoare, târâtoare și legume îmbogățesc Piața Victoriei din Timișoara. Pe verticală. De la sol în sus, de-a lungul a cinci etaje, meri, frasini, ardei, vinete, flori galbene și roz, dovlecei, fasole, roșii, sâmbovină americană sau liliac cresc în lumina soarelui. Soiuri aduse din pepiniere de la marginea orașului se revarsă dintr-o structură modulară, metalică”, descriau cei de la OAR Timiș proiectului.

În vară, OAR Timiș anunțat că a început, în colaborare cu Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială al UVT, un studiu sociologic care să înregistreze profilul vizitatorilor, percepția și atitudinea lor asupra Pepinierei. Rezultatele acestuia nu au fost încă făcute publice.

About Post Author