„Pepiniera. 1.306 plante pentru Timișoara” caută proiecte. Cum poți organiza evenimente la înălțime

pepiniera

Facebook / OAR Timiș, credit foto: Marius Vasile

Sigur vrei să organizezi un eveniment care să rămână în memoria participanților. Ai putea să-l ții chiar în Pepiniera „răsărită” în centrul Timișoarei. OAR Timiș caută proiecte interesante, care să populeze această structură controversată.

„Organizează propriul tău eveniment în «Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara». Câteva mențiuni despre felul în care îți poți gândi evenimentul: infrastructura permite evenimente de capacitate mică/platformă (max. 20 persoane) sau evenimente de anvergură ce pot fi transmise din Pepinieră întregii piețe/trecătorilor (concerte, performances, visuals, bannere, spectacole etc); evenimentele pot avea public țintă, grupuri adresate direct – 20 persoane – (școlari/liceeni, workshopuri), care se pot întâmpla în mai multe serii sau chiar pe mai multe etaje în același timp; îți poți chiar organiza o expoziție pe care vizitatorii zilnici să o observe pentru o perioada limitată de timp”, transmit cei de la OAR Timiș.

Fiecare propunere va fi analizată de echipa de proiect, care va încerca să selecteze ideile
„care au o coerență sau un dialog cu ideea conceptuală a Pepinierei, relația cu spațiul public, dar și cu patrimoniul botanic”.

Dacă ești interesat, trebuie să completezi acest formular.

Proiect controversat

„Pepiniera. 1.306 plante pentru Timișoara” este cel mai controversat proiect de până acum desfășurat sub umbrela TM2023 – Capitală Europeană a Culturii. Structura înălțată în Piața Victoriei, la doi pași de Operă, are cinci platforme, fiecare ele putând găzdui simultan 10 persoane. Cea mai mare parte a plantelor provin din pepiniera Horticultura și va exista și un sistem de irigații care va fi folosit în perioada caldă.

Ideea „turnului cu plante” vine de la un birou de arhitectură din Barcelona. Banii provin de la PMT, prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților, prin Timbrul de Arhitectură, și Banca Transilvania. OAR – Filiala Teritorială Timiș a depus, anul trecut, la Centrul de Proiecte, pentru Programul prioritar de finanțare a Programului Cultural Timișoara 2023 actualizat, această propunere, inclusă în teritoriul Locuri / Spaces, stația Spații vii / Breathing spaces. Suma alocată a fost de 1,74 milioane de lei.

Pepiniera va sta în centrul Timișoarei până la finele anului, vizitatorii putând urmări, anotimp cu anotimp, transformarea plantelor.

About Post Author