Pentru Padre. În biserica de la Ofsenița se joacă pentru prima dată teatru

ofsenița

Festivalul „Zilele artei sacre” de la Partoș dă ocazia celor care l-au iubit pe Padre să fie parte a unui eveniment unic și emoționant. În biserica desacralizată de la Ofsenița se va juca pentru prima dată un spectacol de teatru.

„Iuda” este al cincilea spectacol de teatru creat de actorii timișoreni în cadrul Festivalului „Zilele artei sacre” de la Partoș. Anul acesta are loc ediția a șaptea, care aduce în fața publicului o poveste ficțională care ne-ar determină să fim mai atenți la alegerile pe care le facem în viață. Asta, și pentru că „toți suntem speranța lui Dumnezeu”, așa cum spunea ieromonahul Varlaam Almăjanu, Padre, fostul părinte stareț al Mănăstirii Partoș, care a inițiat acest festival și, în memoria căruia a fost creat acest spectacol.

„Iuda” este un spectacol dorit de Padre încă din 2020. El va avea loc sâmbătă, 11 iunie, la ora 21, în biserica romano-catolică desacralizată din Ofsenița, un spațiu de artă sacră, atât de îndrăgit de Padre. Este pentru prima dată când în lăcașul de cult de la Ofsenița se joacă teatru. Ideea de la care pleacă acest spectacol este aceea că, dacă am avea curaj și am fi cinstiți cu noi înșine, am recunoaște că măcar o dată în viața am trădat, că am fost niște Iude.

Din distribuție fac parte Cătălin Ursu, Ion Rizea, Alina Mihocaș, Ana Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu și Raul Bastean, actori ai Teatrului Național „Mihai Eminescu” și ai Teatrului Merlin. „Invităm publicul să ne fie alături la acest ceas de taină. Nu vor fi locuri privilegiate decât pentru un singur spectator, care ne va privi din loja cerului: cel care a fost Padre, Varlaam Almăjanu, atât de îndrăgit de atât de multă lume”, transmit organizatorii spectacolului.

About Post Author