Pe traseul viitorului drum de legătură DN 69 – A1 au intrat arheologii

Pe traseul viitorului drum de legătură al autostrăzii A1 Arad – Timișoara cu DN 69 au intrat arheologii. Sunt 11 puncte care ar putea prezenta interes pentru aceștia. După ce ei dau undă verde se poate avasa cu proiectarea.

legătură

Chiar de 1 martie a fost dat ordinul de începere a lucrărilor în contractul de proiectare și execuție de la drumul de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69. ulterior a fost predat amplasamentul și au fost puse primele borne de reper.

Acum, pe teren au început munca arheologii. „La faza de studiu de fezabilitate pentru acest drum, în 2016, au fost identificate 11 zone cu potențial arheologic. Evaluările de pe teren continuă cu etapele următoare. Cercetarea arheologică este realizată de o echipă de la Universitatea de Vest din Timișoara”, transmite DRDP Timișoara.

Contractul de proiectare și execuție a drumului de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69 a fost câștigat la licitație de Todini Costruzioni Generali S.p.A. El are o durată de 24 de luni, din care 6 luni este perioada de proiectare. Todini Costruzioni Generali S.p.A., unic ofertant, a câștigat licitația la un preț de 189,5 milioane de lei, fără TVA. Banii vin prin POIM 2014 – 2020. Traseul de 10 km pornește cu circa 300 m înaintea intersecției dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier, și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre Autostrada A1.