Pe Calea Bogdăneștilor se fac remedieri, dar nici vorbă să se lucreze la bucla tramvaiului 5

calea bogdăneștilor

Calea Bodgăneștilor va fi recepționată la vară, dar, între timp, constructorul trebuie să aducă la nivel… gurile de canal. Lucrările la bucla de întoarcere pentru tramvaiul 5 încă nu au început, deși cei de la PMT estimau, la începutul anului, că vor fi gata în luna mai.

„Cu linii noi de tramvai, șosea lărgită la patru benzi, trotuare, piste de biciclete, spațiu verde și sistem de iluminat public modern, proiectul de modernizare a Căii Bogdăneștilor urmează să fie recepționat în această vară. Pentru a se asigura că executantul nu trage de timp și că lucrările sunt de calitate, primarul Dominic Fritz a inspectat șantierul, alături de specialiștii primăriei, ai Aquatim și de constructor. În mai puțin de o săptămână, constructorul este obligat să remedieze pe propria cheltuială toate deficiențele constatate la căminele de canalizare, după cum a cerut primarul Dominic Fritz”, anunță, într-un stil cel puțin straniu, comunicatorii PMT.

Lucrările de remediere presupun, pe de altă parte, restricții de trafic pe Calea Bogdăneștilor, după cum urmează:

  • etapa I, 6 și 7 aprilie, pe tronsonul cuprins între str. Umbrei și str. Madona, prin închiderea sensului de mers dinspre str. Dunărea spre bd. Cetății, cu devierea traficului rutier pe str. Semicerc, respectiv închiderea str. Adam Müller-Guttenbrunn, Taborului și Tacit, din intersecția cu Calea Bogdăneștilor
  • etapa II, perioada 8 – 12 aprilie, pe tronsonul cuprins între str. Madona și str. Adam Müller-Guttenbrunn, prin închiderea sensului de mers dinspre bd. Cetății spre str. Dunărea, cu devierea traficului rutier pe str. Manole și Cireșului, respectiv închiderea str. Barierei și Tacit, din intersecția cu Calea Bogdăneștilor.

Bucla tramvaiului 5 mai așteaptă un pic

„Lucrarea de pe Bogdăneștilor încă nu e gata. Am avut chiar săptămâna asta o întâlnire cu constructorul pe șantier, tocmai ca să mă asigur că vom avea la final o lucrare de bună calitate. I-am cerut să lucreze inclusiv în weekend la remedieri și să afecteze cât mai puțin posibil traficul în zonă. Nu voi accepta lucrări de mântuială”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Ce a „uitat” să comunice totuși primăria? De exemplu, ce se întâmplă cu bucla de întoarcere pentru tramvaiul 5, prevăzută în proiect, dar neexecutată. În luna ianuarie, reprezentanții PMT ne transmiteau că „proiectul buclei de la intersecția cu strada Dunării este în etapa de obținere a autorizației de construire. Odată obținută vor începe lucrările, car se estimează că vor fi gata în luna mai”.

Doar că, undeva spre sfârșitul lunii martie, cei din primărie și-au dat seama că lipsesc cam 2.000 mp de teren, așa că a fost nevoie de aprobarea unei HCL, prin care să fie reîntregită parcela.

„Urmează să înceapă lucrările, care vor dura câteva luni”, ni s-a comunicat dinspre primărie. Nu putem decât să presupunem că totul va fi gata la vară. Calea Bogdăneștilor este o investiție de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), adică dintr-un împrumut luat de primărie de la această instituție.

About Post Author