Patru oameni găsiți muncind la negru, în restaurante din Timiș

la negru

foto: Arhivă

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş au găsit, în timpul unor controale efectuate în perioada 12 – 18 iunie, diverse nereguli la mai mulţi angajatori care desfăşurau activităţi în domeniul restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie. Au fost idntificați și oameni care munceau la negru.

Inspectorii ITM au întreprins 80 de controale, în urma cărora au fost dat 11 amenzi, în valoare de 113.500 de lei. Au fost date şi 20 de avertismente. Trei dintre amenzile aplicate, în valoare de 80.000 de lei, au fost pentru patru persoane depistate fără forme legale de angajare, iar o amendă de 10.000 de lei a fost pentru o persoană ce presta activitate în afara intervalului orar stabilit.

Alte şase amenzi s-au dat pentru lipsa evidenţei timpului de muncă cu ora de începere şi de sfârşit a activităţii, iar una, pentru nerespectarea utilizării zilierilor, aceştia fiind folosiţi pentru munci calificate.

Inspectorii de muncă au dispus 49 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor. Acsta vizează nerespectarea dispoziţiilor legale privind încheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; inexistenţa evidenţei timpului de muncă; necompletarea registrului de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea repausului săptămânal; nepunerea la dispoziţia inspectorilor de muncă a contractului individual de muncă la punctul de lucru.

Acţiunile inspectorilor de muncă din Timiș au avut loc sub coordonarea Inspecţiei Muncii Bucureşti, în cadrul unei campanii naţionale care vizează angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniul restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie.

About Post Author