Participați la restaurarea Castelului Bánffy din Bonțida. Două tabere speciale, la vară

bonțida

Vacanță, dar și muncă! La vară puteți participa la restaurarea Castelului Bánffy din Bonțida. Sunt două tabere, a câte două săptămâni. Ele sunt destinate tuturor celor interesați de restaurarea monumentelor istorice.

Fundația Transilvania Trust organizează, în această vară, două tabere pentru valorificarea meseriilor tradiționale. Vorbim despre un program de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenților, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați. Până acum, la acest program au participat în jur de 3.000 de participanți din România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Serbia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie sau SUA.

Scopul proiectului organizat la Castelul Bánffy din Bonţida este păstrarea meseriilor tradiționale de construcții, cu tehnici locale, prin intervenția directă asupra unui monument istoric de importanță națională. Taberele durează câte două săptămâni. Participanții vor asista la prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din străinătate. Ei vor avea parte și de ateliere practice de pietrărie, zidărie şi tâmplărie, unde vor lucra cu meșteri restauratori. Vor reconstrui bolți, vor consolida structuri istorice, vor învăța tehnici de pictură murală și dulgherie și vor restaura mobilier vechi.

Taberele de la Bonțida se vor desfășura în perioadele 26 iulie – 8 august, respectiv 9 – 22 august. Înscrieri se fac până la 31 martie, online sau prin e-mail.

About Post Author