22 ianuarie 2021

Parlamentarii USR renunță marți la mandate. Pentru a nu lua pensie specială

usr

Dan Barna, președintele USR

Toți parlamentarii USR își vor da demisia chiar marți dimineață, pentru a nu beneficia de pensii speciale. Anunțul a fost făcut pe Facebook de președintele partidului, Dan Barna.

„Așa cum am anuntat în această după-amiază, mâine dimineață (marți – n.r.), deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii.

Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat. USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”, a notat președintele USR, Dan Barna, pe Facebook.

USR a depus în Parlament, de trei ani, un proiect de lege care prevede abrogarea articolelor 49 și 50 din Statutul parlamentarilor. Acestea i-ar lăsa fără pensii suplimentare pe aleșii neamului, dar proiectul n-a ajuns nici până în ziua de azi la vot.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. „Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală. Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la stat. În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, scrie în acest document.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: