13 iulie 2020

Părinții și bunicii ar putea să nu mai aibă voie în școli, în Timiș

școli

Inspectoratul Școlar Timiș ia măsuri împotriva coronavirusului. Asta, după ce în Comitetul județean pentru situații de urgență s-a decis să nu fie închise unitățile de învățământ.

Directorii de școli vor fi sfătuiți să nu mai permită accesul persoanelor străine. Situația este destul de complicată, asta și în condițiile în care sunt în derulare înscrierile în clasa pregătitoare. „Problema este că ne aflăm în plin proces de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Le voi trimite directorilor unităților de învățământ un mesaj prin care le voi transmite ca cei care vin pentru înscrierea în clasa pregătitoare să fie duși într-o zonă mai puțin riscantă. Voi face recomandarea de a nu mai fi permis accesul persoanelor străine în unitățile de învățământ”, spune inspectorul școlar general Aura Danielescu.

La Colegiul Național Bănățean este în vigoare deja o astfel de măsură. „Începând de astăzi, 9 martie, se interzice accesul persoanelor străine (părinți, bunici, aparținători) în instituție. Această măsură este necesară pentru a spori gradul de securitate al copiilor dumneavoastră”, scrie în adresa semnată de directorul Sorin Ionescu.

Inspectoratul Școlar Timiș a propus suspendarea cursurilor la unitățile de învățământ pentru trei zile. În ședința Comitetului județean pentru situații de urgență s-a decis însă doar închiderea, pentru 14 zile, a liceului la care învață cei trei tineri infectați cu noul coronavirus. Doi dintre ei au fost deja externați.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: