Parcul Crăciunului se deschide de Moș Nicolae. Cum ajungeți și ce găsiți acolo

parcul crăciunului

foto: Facebook / Parcul Crăciunului

Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului, ajuns la a doua ediție, se deschide de Moș Nicolae. Organizarea lui costă în jur de 1,4 milioane de lei, bani din bugetele instituțiilor de cultură din subordinea CJ Timiș. Vor fi 19 concerte, susținute exclusiv de artiști locali. Intrarea este gratuită.

În 6 decembrie se deschide, la Muzeul Satului Bănățean, Parcul Crăciunului, aflat la cea de-a doua ediție. Decorul include zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D. Cei mici vor fi invitați în Laboratorul Crăciunului, un iglu de mari dimensiuni, unde vor fi organizate spectacole de teatru, ateliere creative și de meșteșugărit.

Patinoarul va avea 500 mp și va fi în aer liber, dar acoperit, în același timp, de arcada de lemn din fața scenei. Pe Aleea Artizanilor vor fi amplasate căsuțe în care artiști și meșteșugari vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a cumpăra pentru cei dragi cadouri și obiecte unicat. Pofticioșii vor avea la dispoziție specialități de sezon, vin fiert și deserturi.

Concerte numai cu artiști locali

Anul acesta nu vor fi concerte cu nume grele din industria muzicală. Nu vor urca pe scenă, ca anul trecut, Andra sau Delia, ci se va pune accentul pe artiștii locali. Vor fi 19 concerte, susținute de Phaser, Tembaza, Benson Joel, Mixtapes, George Indru, JazzyBIT, Joe, Jazz Junction, Jazz a la Jais, The Case, Vest Phoenix Cover, Zolevee, Monokrom, Sweet Wednesday, Allover, Volga Arm, Ioan Popovici, Border, Bruno and the Blues.

Intrarea e gratuită, la fel și accesul la patinoar sau atelierele și spectacolele pentru copii. Organizarea evenimentului a scos din „pușculița” CJ, via instituții subordonate, în jur de 1,4 milioane de lei. Cei mai mulți bani – adică 1,27 milioane de lei – vin de la gazdă, adică Muzeul Satului Bănățean. De la Merlin sunt 60.000 lei, iar de la MNArT, aproximativ 2.800 lei. Centrul de Cultură și Artă contribuie cu 25.000 de lei.

La Parcul Crăciunului se poate ajunge cu mașina, dar sunt și alte variante. Există o cursă regulată a STPT, precum și un autobuz special, gratuit, care va pleca din oră în oră, din parcarea de la Modex. El va circula pe ruta Piața Iancu Huniade – str. Hector/Bastionul Maria Theresia – bd. Take Ionescu – str. Simion Bărnuțiu – str. Gheorghe Adam – str. Avram Imbroane – Muzeul Satului Bănățean și retur.

Parcul Crăciunului va fi deschis în perioada 6 – 27 decembrie, între orele 17 și 20. Detalii despre eveniment pot fi găsite AICI.

About Post Author