Parcul Civic, tot în șantier, tot departe de a fi gata. Următorul termen e în ianuarie

parcul civic

Ar fi trebuit să fie gata în șase luni, cu începere din decembrie 2019, dar nu e. Vorbim despre Parcul Civic, una dintre lucrările demarate haotic de fosta administrație, care s-a gândit că iarna e o perioadă bună de amenajat spații verzi. Șii noul termen, al treilea, e puțin probabil că va fi respectat.

Parcul Civic a intrat în șantier, teoretic, în decembrie 2019, când primăria l-a predat constructorului care câștigase la licitație lucrarea. Contractul semnat în noiembrie 2019, cu asocierea Elf Road SRL – D&Garden Design SRL, avea o valoare de 5,6 milioane de lei, cu TVA, și un termen de execuție de 6 luni. Era vorba despre aproape 22.000 metri pătrați de alei cu dale sau asfalt, o piațetă pavată cu lespezi de piatră, stâlpi de iluminat, pergole și bănci. De asemenea, trebuie făcută și o fântână decorativă.

Dezolare peste tot

Un an mai târziu, zona arată cel puțin dezolant. E plin de șanțuri, gardul de plasă care împrejmuiește lucrarea e distrus în multe locuri și oricum nu e picior de muncitor.

Nici în restul anului nu s-a lucrat cine știe ce. Când a început pandemia, firmele au cerut sistare de lucrări. S-a revenit pe teren în luna mai și a fost prelungită și durata contractului, până la 31 octombrie. Între timp, utilajele grele au distrus și trotuarul, Elf Road, firmă aflată în insolvență, fiind somată să-l refacă pe cheltuială proprie. Nici asta nu s-a întâmplat.

Între timp, în luna septembrie, s-a primit și adresă de sistare de lucrări de la Direcția de Cultură, pentru că în zonă este un sit și nu se poate sparge după bunul plac al constructorului. Din acest motiv, termenul de finalizare a lucrărilor a fost decalat din nou, până la… 31 ianuarie 2021.