Parcul Central, încă închis după doi ani de șantier, a fost vandalizat

parcul central

Nici nu s-a terminat oficial șantierul început acum mai bine de doi ani în Parcul Central, că a apărut primul vandal. Acesta a fost prins în timp ce distrugea niște panouri electrice și niște bănci. Omul le-a spus polițiștilor locali că… e parcul lui și face ce vrea!

Parcul „Anton Scudier” – sau Parcul Central – este în șantier de mai bine de doi ani. Pentru 1,7 milioane de euro, el a fost transformat, cel puțin teoretic, în grădină vieneză. Așa și-au dorit timișorenii chestionați de primărie. Dacă e așa sau nu încă nu știm, pentru că parcul încă nu e deschis. Conform contractului încheiat între PMT și Lovrintim, șantierul ar fi trebuit să dureze nouă luni.

Reprezentanții PMT anunțau că vor să deschidă parcul înainte de Ziua Timișoarei, care este celebrată pe 3 august. Acest lucru ar putea fi puțin dat peste cap de un timișean care, duminică, s-a trezit proprietar cu chef de distrugere. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, din Boldur, a fost prins de polițiștii locali în timp ce dădea atacul la niște panouri electrice și la niște bănci. Omul a smuls efectiv mai multe cabluri de la sistemul care asigură alimentarea cu apă a fântânilor arteziene, dar și de la sistemul de irigații. „La observarea patrulei, el a devenit agresiv, adresând amenințări celor din jur și încercând să-i lovească, fapt pentru care s-a luat imediat măsura imobilizarii”, transmit polițiștii locali. Întrebat ce l-a făcut să se manifeste astfel, bărbatul a fost cât se poate de clar: „parcul îi aparține și face ce dorește cu el”.

About Post Author