Parcul Botanic, preferatul consumatorilor de iarbă din Timișoara

parcul botanic

Parcul Botanic atrage ca un magnet consumatorii de diverse… ierburi. Încă trei tineri au ajuns la poliție, după ce au fost găsiți acolo într-o stare euforică, la miezul nopții.

Polițiștii locali patrulează frecvent prin parcuri, mai ales în centrul Timișoarei, și se pare că nu e noapte în care să nu prindă diverse personaje. În noaptea de marți spre miercuri, de exemplu, ei au găsit, într-un loc retras din Parcul Botanic, trei tineri care au devenit agitați la apariția patrulei. Cei trei avea vârste cuprinse între 19 și 22 de ani și domiciliile în Râmnicu Vâlcea, Vulcan și Zlatna.

Agitația lor avea un motiv cât se poate de serios. „Asupra unuia dintre ei s-au găsit fragmente vegetale susceptibile a avea proprietăți psihoactive, despre care a declarat că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută”, transmit reprezentanții PLT. Cazul a fost preluat de polițiștii de la Brigada pentru Combaterea Criminalității Organizate Timișoara. În ultimele luni, aproape 28 de persoane au fost prinse de polițiștii locali în timp ce consumau diverse substanțe interzise pe stradă.