Parcul Botanic, preferat de drogați și scandalagii

parcuri

Fac mizerie, consumă alcool și droguri și consideră parcurile un fel de țară a nimănui. Asta spun statisticile polițiștilor locali despre unii locuitori ai Timișoarei. Se întâmplă mai ales în centru, iar Parcul Botanic este, de departe, cel mai „amendat” din oraș.

În ultimele 10 zile, 51 de persoane au fost amendate de polițiștii locali în parcurile Cugir, Bucovina și Dacia. Sancțiunile au fost pentru consum de alcool, scandalagii și aruncarea de gunoaie. De asemenea, în același interval, în Parcul Scudier, unde există patrule permanente, au fost date 13 amenzi.

Totuși, recordul în ceea ce privește amenzile este deținut, de departe, de Parcul Botanic. De la începutul anului, polițiștii locali au constatat aici 5 infracțiuni săvârșite și au aplicat peste 40 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În ultima săptămână au fost amendați aici patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, toți din Timișoara, care au fost prinși consumând și alcool, și etnobotanice.