Parcări fără număr, pe hârtie, între blocuri. Primarul Robu anunță încă una

parcări

Curge cu promisiuni pentru parcări supraetajate între blocuri. De făcut nu s-a făcut nimic, dar primarul Nicolae Robu mai anunță una. De această dată, în zona Girocului, pe lângă Secția 2 Poliției.

Parcările supraetajate dintre blocuri sunt una dintre temele care revin periodic în intervențiile primarului Nicolae Robu. Promisiuni au fost o mulțime, dar nu s-a trecut dincolo de faza de proiect. Cel puțin nu încă. Acum, la „dosar” se adaugă încă o idee. Inițial s-a vorbit despre trei astfel de parcări, două în Girocului și alta pe str. Liniștei, în cartierul Lipovei. La una dintre cele din Girocului s-a renunțat, după ce oamenii din zonă au spus că nu merită deranjul pentru doar câteva locuri de parcare în plus. S-a trecut apoi la zona Dacia, pe strada Ulmului, unde au fost demolate mai multe garaje.

Parcări în trei zone din oraș. Cel puțin pe hârtie

La începutul acestei săptămâni, Robu spunea că nu există teren în Girocului, dar a fost găsit – ce surpriză – unul în zona Soarelui. Acum povestea s-a schimbat din nou. „Am fost ieri (n.r. joi) în zona Calea Martirilor, între blocuri, și este acolo o locație destul de extinsă, care aparține SDM, cu tot felul de coșmelii între blocuri. În apropierea Parcului Adolescenței. Acolo sunt două locații care categoric se pretează la amenajare și vom amenaja. Și acolo pot fi făcute circa 60-70 de locuri de parcare. Cealaltă locație care are niște coșmelii ale SDM va fi curățată și vom face o parcare P+2. Numărul de locuri create este mulțumitor cu această variantă. Cetățenii din zonă au fost foarte pozitivi”, a anunțat, vineri, edilul șef.

Fiecare parcare urmând să aibă un nivel „ușor subteran, aproximativ demisol” și un etaj la nivelul solului. Terenul s-ar află undeva pe str. Martir Ioan Stanciu. Nicolae Robu spune că lucrările la cele trei parcări – Dacia, Martirilor și Lipovei – vor începe neapărat în acest an. Construcția din zona Soarelui, care era prioritară la începutul săptămânii, a fost puțină trecută pe planul doi. Probabil până data viitoare…

About Post Author