Parcarea pe locuri pentru persoane cu dizabilități, „sport” local la Timișoara / FOTO

persoane cu dizabilități

Zeci de sancțiuni, de până la 10.000 lei, pe numele șoferilor care parchează pe locurile special amenajate pentru persoane cu dizabilități. Polițiștii locali au primit numeroase sesizări ale cetățenilor, legate de astfel de cazuri de nesimțire, inclusiv de la cei de la supermarketuri.

Polițiștii locali au făcut, în urmă cu două luni, o acțiune cu scop preventiv pentru identificarea acelor situații în care unii conducători auto staționează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități din oraș. Au fost incluși în această acțiune și reprezentanții supermarketurilor, care au fost informați despre legislația cu privire la necesitatea amenajării acestor locuri speciale.

Ultrior, s-a trecut la verificări în teren. Astfel, 82 de conducători auto au fost sancționați cu amenzi între 2.000 și 10.000 de lei, iar în unele cazuri s-a trecut la ridicarea autovehiculelor.

„Probleme de acest gen au fost întâlnite pe străzile Siemens, Simion Bărnuțiu, I. Budai Deleanu, V. Lucaciu, București, Proclamația de la Timișoara, Calea Buziașului, Uranus, M. Eminescu, Circumvalațiunii, V. Pârvan, I. Mureșan etc. În acest interval, aproximativ 30 de timișoreni, inclusiv reprezentanți ai supermaketurilor, au reclamat telefonic că sunt parcate autoturisme pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități din diverse zone din oraș”, a transmis Poliția Locală.

About Post Author