Parcarea de la Modex, închisă până luni seară. Tractoarele rămân acolo

Modex

Șoferii care credeau că de joi, 25 ianuarie, vor putea parc din nou la Modex au avut o surpriză neplăcută. Tractoarele aduse săptămâna trecută sunt încă acolo și mai stau câteva zile. Protestul va continua.

Fermierii din Timiș au început, în urmă cu o săptămână, protestul pe care primăria l-a avizat pentru parcarea de la Modex. Ei au intrat cu utilajele în Timișoara pe trei rute: Calea Lugojului, Calea Aradului și Calea Șagului și apoi au ajuns în parcarea de la Modex, unde puteau rămâne până în 24 ianuarie.

Tractoarele sunt încă în parcarea aflată la doi pași de Piața Victoriei. „La solicitarea reprezentanților fermierilor, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a avizat favorabil prelungirea termenului pentru adunarea publică a acestora, organizată în parcarea de la Modex. Conform avizului prelungit, acțiunea se va încheia în seara zilei de 29 ianuarie, la ora 23”, au transmis, joi, reprezentanții municipalității.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, miercuri seară, că, după cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că problemele lor vor fi rezolvate. „Discuţii cu fermierii din Botoşani şi Timiş! După cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul ministerului există bani pentru toate problemele lor şi că prin actele normative adoptate şi pe care le vom adopta în săptămânile viitoare, vom rezolva revendicările lor (…) Dialogul a fost soluţia şi le-am promis că vom avea o comunicare mult mai bună, prin comunicate de presă cât mai explicite şi întâlniri periodice”, a scris Barbu, pe Facebook.

About Post Author