Parcarea de la Bega, înapoi la frații Cristescu. Primăria a pierdut procesul la Înalta Curte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câștig fraților Cristescu în procesul cu Primăria Timișoara. Procesul care vizează terenul din spatele magazinului Bega se reia. PMT voia să construiască acolo o parcare supraetajată.

În februarie 2014, primarul Nicolae Robu anunța că primăria caută un partener privat care să construiască o parcare supraterană de cel puțin 500 de locuri, în spatele magazinului Bega. N-a avut însă succes, așa că, un an mai târziu, s-a decis ca parcarea să se construiască din fonduri proprii. La începutul lui 2015 însă, PMT a aflat că nu mai era, de aproape un an, proprietarul terenului. Acesta intrase în posesia Bega Turism SA, societate a fraților Marius și Emil Cristescu, posesoarea unui certificat de atestare a dreptului de proprietate emis de Ministerul Economiei.

Parcare supraterană? Poate, dar nu se știe când

 

A urmat un proces și, în aprilie 2016, Curtea de Apel Timișoara a dat dreptate municipalității. Bega Turism a făcut recurs, iar acum, la mai bine de doi de la acel moment, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în favoarea reclamantului. „Admite recursurile declarate de pârâţii Ministerul Economiei şi Bega Turism S.A. împotriva sentinţei civile nr.87 din 31 martie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată (…) Trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe, cu luarea în considerare a cadrului procesual astfel stabilit”, au hotărât magistrații ICCJ. Sentința este definitivă.

„În 2013 și 2014 am vrut să realizăm acolo o parcare supraterană, cu 4 sau 5 etaje, cu minimum 500 de locuri. Ne-am trezit că terenul este atribuit de către Guvernul PSD, condus la acea vreme de Victor Ponta, către Bega Grup, componenta Turism. Noi am intentat proces, cerând anularea atribuirii acelei parcări către o societate privată, nici nu contează pentru noi care este aceea. Într-o primă instanță, aici, la Curtea de Apel, am câștigat (…) În această săptămână, Înalta Curte s-a pronunțat și, din păcate pentru Timișoara, rezoluția este cea mai nefavorabilă. Nu spun că este incorectă, nu sunt eu în măsură să calific deciziile Înaltei Curți. Dacă am fi avut câștig de cauză, intram în posesia acelui teren și declanșam rapid procedurile pentru construirea unei parcări multinivel”, a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Procesul va fi reluat la Curtea de Apel.

About Post Author