Parapet de beton pe mijloc, la Centura de Nord. Pentru prevenirea accidentelor

parapet

sursa foto: DRDP Timișoara

DRDP anunță că pe centura Timișoara Nord începe montarea de parapet de beton pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, pentru a obliga șoferii să respecte semnalizarea rutieră.

Conform datelor IPJ Timiș, în perioada 2018 – 2023, pe cei 12,6 km ai șoselei au fost 20 de accidente rutiere soldate cu victime. Trei oameni au murit, nouă persoane au fost rănite grav și alte 32 de persoane au fost rănite ușor.

Printre cauzele generatoare ale accidentelor se numără depășirea neregulamentară și neacordarea de prioritate în intersecțiile cu căile de acces adiacente centurii ocolitoare. Acest sector de drum este considerat cu risc rutier din cauza numărului mare de accidente cu victime înregistrate pe doar 12,6 km.

Amplasarea parapetului începe dinspre comuna Dumbrăvița, spre sensul giratoriu cu drumul comunal spre localitatea Covaci. Oprațiuna va a continua pe toată centura, în funcție de mobilizarea antreprenorului.

„Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, traficul rutier se va desfășura alternativ, în ambele sensuri, pe banda aferentă sensului deschis circulației, fiind dirijat de piloți de trafic”, transmite DRDP Timișoara.

About Post Author