Palatul Apelor intră în circuitul cultural al Timișoarei. Prima expoziție de pictură

palatul apelor

Palatul Apelor din Piața Maria se deschide pentru evenimente culturale. În premieră de când clădirea a fost restaurată, aici va avea loc o expoziție de pictură. Acesta va marca Ziua Mondială a Apei și este un prim pas pentru integrarea Palatul Apelor în circuitul cultural al Timișoarei.

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) organizează pentru prima dată de când Palatul Apelor a fost restaurat un eveniment cultural. Expoziția de pictură „Apa – interferențe culturale” prezintă 25 de lucrări semnate de nouă artiști timișoreni care au avut drept sursă de inspirație apa. Este vorba despre Dorothea Hîrjoi, Smaranda Moldovan, Lia Popescu, Nada Stojic, Viorel Coman, Dorel Olteanu, Bela Tar, Pavel Torony și Costin Brăteanu.

Expoziția este dedicată Zilei Mondiale a Apei, care în 2023 are mesajul „Fii schimbarea pe care tu vrei să o vezi în lume! Fiecare picătură contează!”. Vernisajul va avea loc vineri, 17 martie, la ora 15, la Palatul Apelor, curator fiind Costin Brăteanu. Expoziția va putea fi admirată în perioada 18 – 24 martie, sâmbătă și duminică, orele 13,30-17,30, iar de luni până vineri, orele 9,30-15,30.

Palatul Apelor a fost construit de Kart Hart, după planurile arhitectului Lipot Baumhorn și inițial a avut un singur nivel. Clădirea a fost supraetajată de Arthur Tunner, în 1906. În 2018, ea a fost redeschisă, după o reabilitare care a durat circa șapte ani și a costat aproximativ trei milioane de euro.

About Post Author