Palatul Administrativ, interesant doar pentru o singură firmă

palatul administrativ

O singură firmă vrea să deschidă, anul viitor, șantierul de reamenajare a spațiilor din jurul Palatului Administrativ. CJ Timiș era dispus să plătească jumătate de milion de euro pentru această lucrare.

Dă pentru asta cel mult 500.000 de euro, iar șantierul este estimat să dureze nouă luni. Reabilitarea imobilului a fost terminată în 2020.

CJ Timiș a scos la licitație, luna trecută un „contract lucrări pentru «Amenajări exterioare la Palatul Administrativ»”. Acesta viza reamenajarea trotuarelor, a platformelor, a iluminatului și a spațiilor verzi. „Reconfigurarea exterioarelor aferente clădirii Palatului Administrativ se fac cu adoptarea unor soluții constructive moderne, creându-se un spatiu urban înnoit, cu caracter deschis și primitor. Se amenajează laturile exterioare ale clădirii spre sud (fațada principală), est (fațada laterală dreapta) și vest (fațada laterală stânga)”, se precizaîn anunțul din SEAP.

Trebuie reparate și finisajele curții interioare, iar în zona dinspre Piața Eftimie Murgu va fi amenajată o platformă de beton pentru „două echipamente tip chiller, care fac parte integrantă din noul sistem de încălzire/climatizare al corpului vechi”.

Valoarea estimată a contractului cu o durată de nouă luni este de aproape 2,5 milioane de lei, sumă care include TVA. A fost depusă o singură ofertă, din partea Constructim, irmă care, în prezent, lucrează și la Campusul Școlar Lenau, Casa Armatei, Palatul Poștelor sau Liceul Ungureanu.

La Palatul Administrativ abia s-a terminat șantierul început în 2018. Acesta a vizat refacerea fațadei, înlocuirea tâmplăriei și a geamurilor și iluminatul arhitectural.

About Post Author