Oxigen Planting Festival: două zile cu muzică și natură, la Șag

oxigen planting festival

Doar câteva zile ne mai despart de Oxigen Planting Festival. Dacă iubiţi deopotrivă natura şi muzica, sunteți aşteptați la Şag, pentru a fi parte a unei experiențe inedite.

Oxigen Planting Festival, realizat împreună cu Centrul Cultural Subcarpați, este dedicat naturii şi este conceput în aşa fel încât să aducă împreună iubitorii de mediu și pe cei de muzică.

În cele două zile de eveniment vor fi plantați 15.000 de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Zona nou împădurită va fi numită Pădurea de Caval. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Cei care doresc să participe la acastă acțiune sunt rugați să completeze un formular, care se găseşte AICI.

În zona de festival vor fi amenjate două scene, pe care sâmbătă vor urca Subcarpati şi Floare de maidan, iar duminică, TUMBE, Ioana Milculescu și CRED CA SUNT EXTRATERESTRU. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de DJ-s set.

Cei care îndrăgesc sunetul cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul work-shop-ului organizat în cele două zile. Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative, în timp ce adulții se pot relaxa în zona food&drinks și muzică. Biletele pentru cele două zile de festival pot fi luate de .

Asociația CODRU Festival a organizat, până acum, patru sesiuni de plantare. Pădurea a devenit mai bogată cu 30.000 de copaci. În 2019 și 2022 au avut loc sesiuni de ecologizare la Pădurea Bistra, locul care a devenit casa și scena CODRU Festival. Anul trecut s-au făcut plantări la Recaș și la Otelec.

***

Oxigen Planting Festival este un proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2024.

About Post Author