Ovidiu Sîrbu, de la plimbăreț politic prin Timișoara, la administrator public la Reșița

A adunat 186 de voturi când a candidat la Primăria Timișoara, dar acum va conduce Primăria Reșița. Ovidiu Sîrbu, fost ALDE, fost Re:Start România, s-a adaptat rigorilor liberale și este mâna dreaptă a primarului Ioan Popa.

ovidiu sîrbu

În luna februarie, la Primăria Reșița a fost lansat concursul pentru administrator public. Ioan Popa a mers și el pe modelul selecție de dosare, deși Codul Administrativ îi permite să-și aleagă direct un colaborator atât de apropiat. A primit, spune presa locală, peste 40 de CV-uri și a făcut, în sfârșit, alegerea.

Noul administrator public al Reșiței este timișoreanul Ovidiu Sîrbu. În 2018, pe când era președintele ALDE Timișoara, a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor. A plecat din funcție în 2019, după drumurile PSD și ALDE s-au despărțit. Anunța atunci o mulțime de realizări, printre care Centura de Sud a Timișoarei, modernizarea aeroportului, reabilitarea Gării de Nord sau a Spitalului CFR. Niciuna dintre aceste investiții nu este finalizată, iar ultimele două nu au început nici măcar acum.

În 2016 a vrut să se angajeze în Poliție, fiind însă declarat inapt din punct de vedere psihologic. Între 2017 și 2018 a lucrat la Primăria Timișoara, pe un post de consilier la Biroul Construcții și Instalații, de la Direcția de Urbanism. În iulie 2020 a devenit președintele Re:START România, filiala Timiș. A și candidat la Primăria Timișoara, unde a reușit să adune exact 186 de voturi.