Orașul Făget ar putea intra în carantină. Sunt 47 de cazuri confirmate

carantină

Orașul Făget și satele aparținătoare ar putea intra în carantină. Decizia se ia la București, ea fiind deja aprobată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Sunt aproape 50 de cazuri confirmate și în jur de 100 de oameni în izolare.

DSP Timiș a terminat ancheta, s-a tras linie și s-a ajuns la concluzia că orașul Făget și trei sate aparținătoare, Colonia Mică, Bichigi și Temerești, trebuie să intre în carantină. De mai bine de o săptămână, aici s-au înregistrat mai multe cazuri de Covid-19, inclusiv la spital. Aici au fost găsite pozitiv la testul de Covid opt asistente și infirmiere.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis că este nevoie de intrarea în carantină a Făgetului și a satelor Colonia Mică, Bichigi și Temerești. „Hotărârea a fost luată în urma raportului înaintat de Direcția de Sănătate Publică Timiș. Ea va fi transmisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență: Acesta este cel care emite hotărârea de carantinare”, ne-a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș și vicepreședinte al CJSU.

În Făget sunt confirmate 47 de cazuri de Covid, la o populație de circa 6.500 de oameni.

About Post Author