Ora de autoîngrijire sau cum să fii mai atent cu tine. Proiect unic pentru pacienții oncologici

oncohelp

Pacienții care suferă de boli cronice, în special oncologice, pot învăța cum să aibă mai multă grijă de ei, dar și cum să împartă totul cu familia și prietenii. Totul, grație unui proiect unic în vestul țării, derulat de Asociația OncoHelp.

Opt medici oncologi, un psiholog, nouă teme medicale, psihologice și sociale, nouă întâlniri cu pacienți cronici și familiile acestora. Totul, cuprins în proiectul „Ora de autoîngrijire”, care este unic în vestul României și pornește în această lună. Specialiștii Asociației OncoHelp vor încerca să-i ajute pe pacienții cu afecțiuni oncologice, dar și pe cei cu boli cronice care nu au legătură cu oncologia. Aceștia vor învăța să înțeleagă mai bine afecțiunile de care suferă, cum să reacționeze în fața bolii, să afle de ce este important suportul psihologic, dar și cum pot să fie ajutați de cei dragi.

„Prin proiectul «Ora de autoîngrijire» vrem să aducem în prim-plan informații din partea specialiștilor noștri, pe teme medicale, psihologice sau sociale referitoare la ce înseamnă o boală cronică oncologică sau non-oncologică și cum pacienții pot avea grijă de ei pe parcursul acesteia”, explică psihologul Alexandra Mihoc, de la Centrul OncoHelp.

Autoîngrijirea poate duce, pe termen mediu și lung, la îmbunătățirea comportamentului legat de sănătate și chiar a prognosticului afecțiunii de care suferă pacientul. Ea presupune însă o schimbare de mentalitate, pentru a crește încrederea în propria persoană.

Cei care vor să afle mai multe despre acest program, inclusiv să se înscrie, pot suna la numărul de telefon 0723-443.883 sau pot trimite un e-mail AICI.

About Post Author