Opera Națională Română, la 76 de ani de la înființare. Amintiri despre Corneliu Murgu

Opera Națională Română

Un pic greu cu număratul, dar în cele din urmă a ieșit. Muzeul Național al Banatului și Opera Națională Română vă așteaptă la o incursiune în timp, în istoria acestei importante instituții de cultură, care împlinește 76 de ani de la înființare. Nu 75, cum anunțaseră inițial cei de la muzeu.

Expoziția „„Accente lirice în capitala Banatului” se deschide în mansarda B1 a bastionului Maria Theresia, sâmbătă, 9 aprilie, la ora 18. Ea va purta vizitatorii în timp, în istoria Operei Naționale Române, cu personalitățile ei marcante. Prima ediție îl are în centru pe tenorul Corneliu Murgu (1948 – 2021), cel care a stat la cârma instituției timp de aproape două decenii.

Viața, cariera artistică și activitatea managerială a lui Corneliu Murgu vor fi prezentate în detaliu în această expoziție, cu accent pe colaborările acestuia cu marile instituții de cultură din lume. Veți putea vedea obiecte personale ale artistului, costume din spectacole, afișe, documente, corespondență, părți ale decorurilor de spectacol.

În deschiderea evenimentului vor vorbi managerul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș, managerul Operei Naționale Române din Timișoara, Cristian Rudic, concert-maestrul Corina Murgu, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură.

MNAB a calculat greșit inițial, așa că a anunțat ulterior că a fost vorba despre o „eroare… matematică”. Opera Națională Română din Timișoara împlinește 76 de ani de la înființare, nu 75…

About Post Author