Opera din Timișoara, trei concerte la Royal Concertgebouw, în Amsterdam

royal concertgeboeuw

sursa foto: helloamsterdam.nl

Opera Națională Română Timișoara va susține, la finele lunii februarie, trei concerte la Royal Concertgebouw din Amsterdam. Programul cuprinde momente celebre din mai multe opere și va putea fi vizionat și de publicul timișorean.

Royal Concertgebouw este una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume, apreciată pentru acustica sa deosebită, dar și pentru spectacolele organizate aici. Artiștii Operei Române din Timișoara vor susține acolo trei concerte, sub titlul Opera Gala 2023. Acestea sunt programate sâmbătă, 25 februarie, și duminică, 26 februarie. „În acest mod, în contextul deschiderii oficiale a anului Capitalei Europene a Culturii, colectivul artistic timișorean promovează arta interpretativă și identitatea culturală a acestui oraș într-una dintre cele mai selecte instituții muzicale ale lumii”, spune Cristian Rudic, directorul general al ONRT.

Vor urca pe scena de la Royal Concertgebouw soprana Paula Iancic, tenorul Remus Alăzăroae și baritonul George Proca, alături de corul și orchestra Operei, sub conducerea muzicală a maestrului Raymond Janssen din Olanda. Programul cuprinde momente celebre din opere precum Nabucco, Il Trovatore (Trubadurul), Carmen, La Traviata, Tosca, Aida, Cavalleria rusticana și Pagliacci (Paiațe).

În preambulul acestui turneu internațional, publicul timișorean are posibilitatea unică de a viziona acest concert Opera Gala 2023 și pe scena Operei din Timișoara, miercuri, 22 februarie.

About Post Author