Open call pentru artistele din Timișoara. Platformă multimedia dedicată lor

platformă multimedia

Apel pentru artistele independente din Timișoara. Se pot înscrie pe o platformă multimedia special creată, pentru a-și face cunoscută munca și a fi mai aproape de public.

Până în 12 decembrie, artistele independente din Timișoara își pot înscrie portofoliile pe platforma multimedia digitală https://timisoara.femmedigitale.ro. Ele vor fi punctul de start al unui nucleu de susținere a artistelor independente, care va oferi publicului posibilitatea să le cunoască munca și va funcționa, deopotrivă, ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale.

Pentru înscriere, sunt necesare o scurtă biografie, o poză personală de profil, 5 – 10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru și link-uri către portofoliul online, paginile de social media și, eventual, un portofoliu video. Toate acestea pot fi trimise prin e-mail, AICI.

Platforma multimedia www.femmedigitale.ro a fost realizată în cadrul Femme monumentale. Femme végétale, derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul și-a propus să fie o inițiativă de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor.

Proiectul a adus în Timișoara cinci ateliere-laborator trans-disciplinare intensive pentru profesioniste locale, șase ateliere de dans contemporan, poezie vie și pictură în mișcare, deschise publicului larg feminin. Acestea au fost susținute de Virginia Negru, Anamaria Guguian, Irina Marinescu, Oana Băluță, Ana Drăgan și Alexandra Gîrbea. A avut loc, de asemenea, un performance despre burnout.

About Post Author