16 ianuarie 2021

Oneț: Nu s-a făcut o analiză pe carantină în Timișoara. De ce crede că ajung restricțiile din periurbane

carantină

Prefectul Liliana Oneț nu pare convins că e nevoie de carantină în Timișoara. Potrivit acesteia, restricțiile care vor fi impuse în comunele periurbane, dar și cele stabilite deja sunt suficiente pentru ca numărul de cazuri să înceapă să scadă.

Rata de infectare în Timișoara era, miercuri, de aproape 6 / 1.000 de locuitori, calculată înainte de anunțarea celor 280 de cazuri noi. Prefectul Liliana Oneț spune că, și aceste condiții, nu se ia încă în considerare carantinarea Timișoarei.

„Nu s-a făcut o analiză de către Direcția de Sănătate Publică pe ceea ce înseamnă carantinarea Timișoarei (…) Cred că prin măsurile pe care le-am luat până acum și prin faptul că se vor carantina aceste localități periurbane ale Timișoarei există posibilitatea, din ceea ce am discutat și eu cu specialiștii de la DSP, să reducem din numărul de cazuri pe Timișoara”, explică Oneț.

„În interiorul acelor localități lumea nu va mai putea să circule”

După carantina din localitățile periurbane, cei care locuiesc aici, dar lucrează în Timișoara vor putea face această deplasare fără probleme. Restricțiile vor fi instaurate doar în interiorul acestor comune și, susține prefectul, ar trebui să fie de ajuns. „Are o relevanță (carantina – n.r.) pentru că în interiorul acelor localități lumea nu va mai putea să circule. Va putea să circule strict pentru a merge la locul de muncă, pentru aprovizionare, pentru urgențe medicale. Carantinarea nu înseamnă doar că nu mai pot să iasă din localitățile respective. Înseamnă și o restricționare de circulație în interiorul acelor localități. Dacă luăm cifra populației care locuiește în aceste localități, ea se apropie de 100.000 de locuitori”, mai spune Liliana Oneț.

Sunt propuse pentru carantinare opt comune: Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Giroc, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Fibiș și Pesac. Pe de altă parte, primarul Dominic Fritz susține că o carantină impusă acum, pe termen limitat, la Timișoara ar duce la scăderea cazurilor și la o lună decembrie cât de cât normală.
În ultimele 24 de ore, în Timiș au fost confirmați 542 de pacienți noi cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: