Oi, vaci și ponei, pe străzi și prin curți, la Timișoara. E ilegal și se sancționează

animale

În Timișoara este interzisă, prin HCL, creșterea, în gospodărie, a oricăror animale și păsări de fermă. Asta nu-i împiedică însă pe unii locuitori ai orașului să aibă asemenea orătănii în spatele casei și, deci, să-și deranjeze vecinii.

Potrivit HCL 117/2024, constituie contravenție deținerea și creșterea animalelor și păsărilor de fermă, precum și a animalelor din categoria cailor, poneilor, păsărilor ornamentale, care produc disconfort prin zgomot și miros, pe raza municipiului Timișoara, cu excepția grădinilor zoologice și a manejurilor autorizate. Sancțiunile sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 lei.

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor, polițiștii locali au făcut verificări pe str. Zefirului și pe str. Ariadna, unde s-a semnalat că se cresc ponei, lăsați liberi la păscut, pe terenurile din apropiere, dar și găini și rațe. În ambele situații, proprietarii au fost sancționați prin avertisment scris, cu somație ca în termen de cinci zile să mute animalele.

Zilele trecute, un timișorean care creștea 10 vaci pe str. Maria Dogaru a fost sancționat și somat să ducă animalele în altă parte. Un alt bărbat care deținea 100 oi pe care le scosese la păscut pe str. Gh. Azap, creând disconfort locuitorilor din cartier, a fost sancționat cu 2.000 de lei. Cele două străzi se află la ieșirea din Timișoara, în zona Aerodromului Cioca.

About Post Author