Ofertele pentru Sala 2 a Teatrului Național trebuie reevaluate. Contestație admisă parțial

Sala 2

Captură din SF-ul prezentat în vara lui 2022

De o lună și jumătate a avut nevoie Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor să închidă dosarul Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara. A admis în parte contestația și a decis că TNTm trebuie să reevalueze ofertele primite la licitație. Firma nemulțumită ceruse anularea integrală a procedurii.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara a ales, în 12 iunie, câștigătorul licitației pentru contractul de proiectare și execuție pentru „Extindere sala Studio, reabilitare fațade și echipare cu mecanisme de scenă”. Au fost două oferte, din care a fost selectată cea depusă de asocierea Constructim – CBM Elpro Instal – Prodao-Ing. Suma maximă oferită este de 28,09 milioane de lei, cu TVA, bani de la Ministerul Culturii. Contractul are șapte luni, din care una pentru proiectare și șase, pentru execuție.

În 20 iunie însă, TT&Co Solaria Grup, ca lider al celeilalte oferte, a depus o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contstațiilor, cerând anularea licitației. „Prezenta contestație vizează demonstrarea încălcării de către autoritatea contractantă a prevederilor documentației de atribuire, precum și a legislației în vigoare privind achizițiile publice în România”, se preciza în document.

Parțial admisă, în rest nefondată

CNSC s-a mișcat destul de greu, raportat la alte spețe similare, și a emis abia în 2 august o decizie de fond în acest caz.

„Admite în parte contestația formulată de TT&Co Solaria Grup SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă (…) în ceea ce privește modalitatea de evaluare a ofertei contestatorului și punctajul acordat ofertei câștigătoare la factorul de evaluare «Experiența profesională a personalului cheie – Manager proiect – Coordonator colectiv de proiectare + execuție».

Pe cale de consecință, anulează raportul procedurii și actele subsecvente și obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor cu respectarea documentației de atribuire, a prevederilor legale și a motivării aferentă prezentei în termen de 10 zile de la comunicare (…) Respinge în rest ca nefondată contestația”, sună aceasta.

Vestea bună pentru TNTm este că licitația nu a fost anulată. Vestea mai puțin bună este că timpul este deja foarte scurt pentru a putea încheia lucrarea înainte de finele anului 2023.

About Post Author