27 ianuarie 2021

O tânără cu Covid a murit la Timișoara, la câteva zile după ce a născut

covid

O tânără de 36 de ani, care era confirmată cu Covid și născuse cu câteva zile înainte, a murit la Timișoara. Ea respira doar asistată de aparate și, în ciuda eforturilor medicilor, nu a putut fi salvată.

Infectată cu coronavirus, femeia însărcinată în 7 luni a fost internată la Clinica Bega, spital Covid. Ea a fost supusă unei cezariene de uegență, la Spitalul Județean Timișoara și, ulterior, a fost transferată pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Tânăra nu putea respira decât cu ajutorul unui plămân artificial. S-a stins însă din viață, deși medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva.

„A făcut cezariană în interes matern, copilul a avut un pic peste 800 de grame la naștere. Femeia de 36 de ani a rămas în continuare internată la Casa Austria, cu plămân artificial. Din păcate evoluția nu a fost favorabilă. Funcția pulmonară nu s-a putut recupera și, din păcate, a decedat. Nou-născutul este la noi la maternitate, intubat și ventilat. Are o evoluție normală, fiziologică, pentru un prematur”, spune dr. Marius Craina, șeful Clinicii Bega a SCJUT.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: